Zomermaan maakt grog

Met het weer dat herfstiger wordt, zijn er hier ten huize Zomermaan de eerste sniffel-, snuffel- en kuchgeluiden van verkoudheden te horen.
Naast neusverstuivers en hoestsiroop, wordt er hier ook naar thee en (voor het slapen gaan) naar grog gegrepen.

Het algemene basisprincipe van een grog is 2/3 warme drank (thee, water of koffie) met 1/3 alcoholische drank (whisky, jenever, rum, amaretto,…).
Ikzelf ga meestal voor een theemengeling van muntthee met rozebottelthee of groene thee met echinacea en muntthee en daarbij rum of amaretto.

Bereidingswijze

In een eerste tas maak je je thee volgens hoe straf je hem liefst hebt.
-In een tweede tas los je een rietsuikerklontje of een stevige schep rietsuiker op in je gekozen alcoholische drank.
– Als je thee klaar is, giet je die over in de tas met de alcoholische drank. Je doet dit niet gewoon in 1 geut, maar door hem voorzichtjes over de achterkant van een eetlepel te gieten. Zo vermijd je dat de hete thee teveel van de alcohol (en het extra effect van de grog) laat verdampen…
– Even laten afkoelen en je grog is drinkklaar.

Extra opties

– Heb je verse citroen in huis, steekdan een aantaal kruidnageltjes in een schijfje citroen en leg dit op het einde mee in je grog (dit kan trouwens ook met limoen of appelsien)
– Heb je zoals ik steeds een flesje citroensap in de ijskast staan, dan kan je daarvan een scheutje toevoegen aan het alcohol-suikermengsel voordat je er de thee op giet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s