Betrayal at the house on the hill

Zowel ikzelf als mijn 2 huisgenoten spelen graag spelletjes.
Ikzelf en de huiswolf hebben samen al een stevige verzameling opgebouwd, de huisbeer is de zijne nog vollop aan het uitbreiden.
Zijn laatste nieuwe aanwinst “Betrayal at the house on the hill” kwam vorige week toe en dus hebben we het zaterdag meteen gespeeld.
Ik vond het meteen zo leuk dat het een plaatsje in mijn spelletjes top 5 kreeg en dat we het zelfs 2 keer na mekaar speelden.

image

Hoe zit het spel in mekaar?

Het spel speelt zich af in een oud verlaten huis waarin een aantal “explorers” op onderzoek gaan in de verschillende kamers. In die kamers kan er vanalles gebeuren en kan je vanalles vinden, waaronder “omens”. Telkens je een kamertegel met een omen trekt, moet er achteraf met 6 speciale dobbelstenen gegooid worden. Gooi je hoger dan het aantal “omens” dat al in het spel is, is er geen vuiltje aan de lucht. Lukt dat niet dan start de “haunting”.

Afhankelijk van de laatst getrokken omen en de locatie waar die getrokken werd, wordt er met een bepaald “haunting” scenario gestart, waarbij een van de voormalige explorers plots de “traitor” wordt en de anderen helden die moeten proberen de verrader te verslaan.
Om te weten welke “haunting” er precies in gang schiet, is er een tabel voorzien. Verder krijgen zowel de verrader als de helden elk een boekje waarin ze het scenario kunnen inkijken. De verader krijgt nieuwe stats en instructies voor de eventuele monsters die hem bijstaan, de helden krijgen instructies met betrekking tot het verlaan van de verrader.

Wat is er dan zo leuk aan het spel?

Ik ben sowieso al een grote fan van co-op games (spelletjes waarin je samen speelt tegen het bord of een verrader), dus daarmee heeft het spel sowieso al een voetje voor.
Verder zijn de spanning die opbouwt naarmate er meer omens in het spel zijn en de rush om te overleven eens er gehaunt wordt echt heerlijk.
Zo was ik het laatste spel een uur lang bezig met uit de klauwen van de verrader te blijven en de juiste kamer te vinden om hem te kunnen verslaan, waarbij ik echt vol enthousiasme op en neer zat te wippen op mijn stoel!

Het enige nadeel dat wij ondervonden is dat het spel toch niet helemaal uitgebalanceerd lijkt te zijn wanneer jehet met het minium aantal spelers speelt. Vandaar det we voor de volgende keer ofwel extra spelers gaan zoeken ofwel erata en aanvullende scenario’s gaan opzoeken op tinternet.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s