Microgolfoven broodpudding

Gisteren tijdens de roleplay sessie bracht mijn favoriete hobbit een overheerlijke broodpudding mee, naar een recept van haar moeder en grootmoeder, uit zo’n echt oud kookboek waarbij ge zelf nog moet experimenteren met de tijden en graden. Heerlijk!

Ikzelf maak ook wel eens broodpudding, maar dan volgens een modern recept waardoor hij maar een kwartiertje in de microgolfoven moet. Ideaal dus voor als ge in grote hoeveelheden op ’t werk moet trakteren….

Ingrediënten

* 1/2l melk
* 6 à 7 sneden brood
* 2 sneden peperkoek (ik neem lotus omdat die honingvrij en heerlijk gekruid is)
* 150gr speculaas
* 100 gr rozijnen (naar keuze witte, donkere of gemengd)
* 2 eieren
* 2 soeplepels kandijsiroop of kandijsuiker

Bereiding

* Warm de melk 4min op in de microgolfoven (750 Watt)
* Neem een microgolf oven bestendige vorm of pot (siliconenvormen komen hiervoor in aanmerking) en verkruimel hierin het brood de speculaas en de peperkoek
* Giet de warme melk over het brood en roer goed
* Voeg de 2 eieren toe en roer opnieuw goed
* Rozijnen toevoegen en eronder mengen
* De kandijsiroop- of suiker er bijdoen en nog een laatste keer goed mengen
* ca 15 min, zonder deksel, in de microgolf plaatsen op 750 Watt
* Storten en laten afkoelen of lekker warm met een bolletje ijs eten

Voor feestelijke gelegenheden durf ik er ook nog wel eens een handvol chocoladedruppels aan toe te voegen. Afwerken kan met wat poedersuiker en een blaadje munt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s