Gevulde paprika’s

Ik haalde mijn inspiratie voor deze gevulde paprikas hier, maar deed een paar aanpassingen zodat ze in de smaak zouden vallen bij beide huisgenoten.

Ingrediënten:
* 4 grote groene paprikas
* 1 kg gemengd gehakt
* 1 ui
* 300 gr spinazie (uit de vriezer)
* geraspte kaas naar smaak

Bereiding:
* Oven voorverwarmen op 200° C
* Snij het hoedje van de paprikas en verwijder de zaadjes
* Plaats de paprikas 10 minuten in de opgewarmde oven
* Snij de ui en hoedjes van de paprika in stukjes
* Bak het gehakt rul
* Bak ook de ui en de hoedjes
* Ontdooi de diepvriesspinazie in de microgolf of laat op voorhand ontdooien en kruid naar smaak met peper, look en/of muskaatnoot
* Als het gehakt bijna klaar is, voeg je alle groenten toe en laat je nog even pruttelen
* Vul de paprikas met het mengsel en doe er wat gemalen kaas bovenop
*Laat nog 10 tot 15 minuten garen in de oven.

Heb je overschot van het gehaktmengsel? Dat is de dag erna ook erg lekker gemengd met rijst en een beetje tomatenpuree.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s