Hartige pannekoeken met spinazie en kaas

Ingrediënten voor de pannekoeken

– 180 gr bloem
– 3 eieren
– 375 ml melk

Ingrediënten voor de vulling

– 30 gr boter
– 40 gr bloem
– 500 ml melk
– 300 gr diepvries spinazie, ontdooid
– 2 losgeklopte eieren
– 50 gr geraspte kaas
– peper en muskaatnoot

Ingrediënten afwerking
– 2 potjes boursin cuisine: tomaat en mediterane kruiden
– 50 gr geraspte kaas

Bereiding

– meng de bloem, eieren en melk voor de pannekoeken tot een glad beslag en bak hiermee 8 pannekoeken
– smelt de boter in een pot en strooi er de bloem overheen, bak gedurende ca 2 min
– voeg de melk al roerend toe en breng aan de kook
– voeg de losgeklopte eieren en de 50 gr kaas toe en roer tot deze laatste gesmolten is
– voeg de ontdooide spinazie toe en kruid naar smaak met peper en muskaatnoot
– vul de pannekoeken met het mengsel, rol ze op en schik ze in een ingevette ovenschotel
– warm de boursin cuisine op in een pan en giet over de pannekoeken
– bestrooi met de overblijvende geraspte kaas
– plaats gedurende 25 min in een op 220°C voorverwarmde oven

Smakelijk!

3 thoughts on “Hartige pannekoeken met spinazie en kaas

  1. Morgongåva zegt:

    Klinkt goed, maar ook best wel zwaar, niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s