Gevulde champignons

Als je dag in dag uit moet koken voor een moeilijke eter, dan durft dat op den duur wel eens een sleur te worden.
Sinds we Huisgenoot2 op bezoek hebben, die zijn bord altijd met veel goesting en enthousiasme leeg eet, heb ik de zin voor het koken teruggevonden. En op dagen dat Huisgenoot niet mee eet, maak ik er dan ook gretig gebruik van om dingen klaar te maken die hij niet lust. Zoals deze gevulde champignons die als hapje en als bijgerecht overheerlijk zijn.

Ingrediënten
– bakje grote champignons
– 100 gr spekblokjes
– 300 gr zachte geitenkaas
– rode ui
– teentje knoflook
– versgeraspte parmezaan
– olijfolie
– peper

Bereiding
– Borstel de champignons schoon en haal de steeltjes eruit
– Pel de ui en de knoflook
– Hak ui, knoflook en champginonsteeltjes fijn
– Bak het spek kort in de pan en voeg er dan de gehakte ingrediënten aan toe
– Roerbak alles tot al het vrijgekomen vocht verdampt is en laat even afkoelen
– Roer de getenkaas door het champginon mengsel en kruid naar smaak af met peper
– Vul de champignons met het mengsel
– Bestrijk een ovenschotel met olijfolie en schik er de champignons in
– Bestrooi met de geraspte parmenzaan
– Laatse 10 à 15 min garen in een op 180° voorverwarmde oven tot de bovenkant mooi goudbruin kleurt

En als je nog champignonmengsel zou overhebben, dan kan ik verzekeren dat dit erg lekker is als “sausje” bij pasta.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s