Pasta met experimentele restjessaus

Wat doet ge als ge in uw ijskast nog een restje groene pesto, een beetje tomatentapenade en potteke zigeunersaus uit een BBQ-sauzenpakket (die anders toch nooit opgeraakt) hebt staan?
Juist ja, ge kapt die, samen met een paar handjesvol paprikareepjes uit den diepvries, in een pot en eens dat warm is probeert ge daar een deftige saus voor bij uw pasta van te maken.
Eerste stap, goed wat peper bij doen, want echt afsmaken deden geen van die restjes.
Tweede stap, nadat ge na ’t proeven vindt dat de zuurtegraad van de saus wat te hoog is, scheutje porto en scheutje whiskey bijkappen.
En om ’t af te maken er nog een paar handjesvol geraspte kaas in zwieren.

Mijn Huisgenoot de moeilijke eter kennende, had ik een beetje schrik voor de reactie op mijn experimentele saus, maar die bleek zo goed in de smaak te vallen dat hij spontaan bijgenomen heeft en een beetje beteuterd keek toen de pot leeg was.

Als ik ooit nog eens diezelfde verzameling restjes in de ijskast heb staan, is dat zeker nog eens voor herhaling vatbaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s