Mijn goede vriend de “emissiestoring”

Vrijdag 16/09, ook gekend als de vrijdag voor de start van mijn vakantie, en de vrijdag dat ik een halve dag nam om een lening te tekenen bij de bank, en de vrijdag na de maandag dat ik voor niets in de garage stond en de vrijdag dat ik eigenlijk nog zoveel mogelijk wou afwerken om met gerust gemoed op vakantie te kunnen. Net die morgen val ik natuurlijk, vlak voor Aalst, in panne met mijn auto met de boodschap “emissiestoring”.
Mits wat herstarten en de auto laten bollen geraak ik nog op de afrit alwaar ik VAB nog maar eens bel. Na een dikke 3 kwartier zijn ze er om me te depaneren (en ze hebben voor de zekerheid toch ook al een vervangwagen bij).
Na mijn uitleg duikt de depanageman even onder de motorkap om iets te proberen, blijkt dat zijn vermoeden juist was, er zat lucht in de motor.
Aangezien ik voor iets meer dan een weekje op vakantie zou gaan en dus nooit op tijd de vervangwagen kan terugbezorgen, besluit hij me te begeleiden tot het dichtstbijzijnde Total tankstation waar ik de auto vol gooi (want in principe zou hij geen lucht mogen trekken als de tank meer dan halfvol is) en hij de auto nog eens purgeert, met de mededeling dat ik best zo snel mogelijk naar de garage ga.

Komt uiteindelijk nog dubbel goed uit dat half dagje vrijaf; na het tekenen bij de ene bank en het afhalen van de Deense Kronen bij de andere bank, breng ik mijn auto naar de garage.
Ik doe het hele verhaal en krijg de vraag “maar als ze ’t probleem verholpen hebben wat komt ge hier dan nog doen”. Ik onderdruk een diepe zucht (omdat het een nieuwe receptioniste is) en leg haar uit dat enkel het gevolg maar niet de oorzaak van het probleem opgelost is.
Vermits ze een hele week tijd hebben om de auto na te kijken, mag ik hem meteen daar laten zonder afspraak en zullen ze er meteen ook het klein onderhoud (waarvoor ik afspraak wou maken als ik er dan toch was) bij doen.

Een week later, bij het ophalen van de auto, weet men mij te zeggen dat er blijkbaar een sensor stuk was en die hebben ze dus vervangen. Mijn auto zou er weer voor even tegen moeten kunnen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s