Provençaalse visschotel

In het laatste Zin in meer pakketje dat ik in de bus kreeg, zat ook een zakje Maggie idee van de dag Provençaalse vis.
En mits wat aanpassen kon ik het gisteren (ideaal met het mooie weer) zelfs aan viesneus Huisgenoot serveren.

Hieronder mijn aangepaste versie:

Ingrediënten:
– 5-tal pruimtomaatjes (volgens recept 250g kerstomaatjes)
– 2 wortelen in schijfjes (volgens recept een courgette, maar dat lust huisgenoot niet)
– 100gr diepvries paprikareepjes
– 4 stukken witte vis
– 40cl room (volgens recept 30cl, maar de busjes die ik in huis had zijn nu eenmaal 20cl. Had waarschijnlijk die laatste 10cl ook kunnen vervangen door melk)

Bereiding:
Schik de vis in een ovenschotel
Snij de pruimtomaatjes in kwartjes en verdeel samen met de wortelschijfjes en paprikareepjes over de ovenschotel
Meng de kruidenmix onder de room en giet over de vis en groentjes
Zet een half uur in een oven voorverwarmd op 170°C (of indien je zoals ik de vis en de paprikareepjes niet ontdooid hebt en over een combimicrogolfoven beschikt, kan je de tradinele oven aanvullen met 750W van de microgolffunctie

Het viel bij ons beiden erg in de smaak en terwijl we aan het eten waren, borrelden er ideeën op voor variaties met pasta en aardappelgratin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s