BGGD41: Swishing edition

Om de ene of de andere redenen zijn de weer- en verkeersgoden de Brussels Girl Geek Dinners meestal niet zo goed gezind. Deze keer liep het treinverkeer vanuit Brussel een beetje in de soep en dus maakte ik een korte omweg via het Brusselse Zuidstation om daar een mede girl geek, een vriendin en een mij tot op dat moment onbekende twitteraar op te pikken.

Een site seeing tour door Anderlecht en een ritje naar Gent later, kwamen we netjes op tijd aan op de 41ste editie die helemaal in het teken stond van Swishing.
Een samentrekking van “shoppen” en “swappen” (ruilen) en de ideale manier om van die miskopen in je kleerkast af te geraken en er meteen iets nieuws voor in de plaats te krijgen. De kledij die geen nieuwe eigenaar vindt, wordt achteraf aan een goed doel geschonken. De boodschap die Swishing.be wil uitdragen is dat fashion kan gekoppeld worden aan duurzaamheid

Bij aankomst werden de kledingstukken die we meebrachten onderworpen aan een grondige keuring, alles wat je meebrengt om te swishen moet namelijk in perfecte staat zijn. Voor elk goedgekeurd kledingstuk kreeg je een label, dat je dan later aan de kleding die jij graag mee naar huis zou nemen kon hangen.
Terwijl de swishing consulentes de kledij uitstalden op kledingrekken konden wij in een ander zaaltje genieten van een glaasje Cava, Carpe Diem of Gruut, lekkere sandwiches en overheerlijke brownies van Julie’s House. In datzelfde zaaltje was er ook een minimarktje waar je zowel ecologisch verantwoorde zaken kon kopen, als je laten verwennen met een handmassage of make-up beurt of laten bepalen welk type je bent en welke kleuren bij jou passen. Over de juistheid hiervan was er trouwens wel enige discussie.

De swissing zelf ging als volgt tewerk: eerst is er een pasronde van ongeveer een half uurtje waarin een hele bende giechelende vrouwen passen en commentaar geven.
Hoewel er eigenlijk maar 1 rokje was dat me echt kon bekoren, paste ik toch ook nog een aantal topjes, waarvan er geen enkel echt paste zoals het hoorde.
Na de pasronde hadden we even de tijd om onze labels aan de kledingstukken te hangen die en daarna werd er overgegaan tot de 1ste verlootronde. Kledingstukken waarvoor meerdere gegadigden waren, werden door middel van een trekking met de labels verloot, de andere kledingstukken werden gewoon uitgereikt en zo werd onderstaand rokje het mijne.

De 1ste verlootronde werd nog gevolgd door een labelronde en een 2de verlootronde en daarna werd er met de overgebleven labels geloot voor verrassingspakketjes van de partners en sponsors.
Achteraf kregen we nog een half uurtje om te babbelen en mekaars nieuwe aanwinsten te bespreken en konden we uiteindelijk naar huis vertrekken met een goodiebag gevuld met kortingsbons, een waswijzer van Samsung en de nieuwe Pantène Aqua Light.

Het was best fijn zo nog eens een BGGD met enkel dames en echt girly onderwerp
Bedankt Clo en bedankt Swishing.be!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s