Gekruide witte chocolademelk

Recept ideaal voor het opwerken van een teveel aan witte chocolade ventjes (Huisgenoot kreeg een zak met 5 ventjes op het werk en dat was toch net iets te veel).

Ingerdiënten (voor 4 kopjes chocolademelk):

– 200gr witte chocolade (komt ongeveer overeen met 4 ventjes)
– 1 liter melk
– 1 zakje gevanillineerde suiker
– 1 theelepel speculaaskruiden
– een snuifje cacaopoeder voor de garnering

Bereiding:
Verwarm de melk tot net onder het kookpunt. Schep per tas een 3-tal soeplepels warme melk uit de pot en hou deze even apart.
Verbrokkel de chocolade en voeg toe, goed roeren terwijl de chocolade smelt zodat deze mooi oplost.
Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken, want dan verbrandt de witte chocolade.
Voeg de vanillesuiker en de speculaaskruiden toe en roer tot deze netjes opgelost zijn.
Schuim ondertussen de warme melk die je apart gehouden hebt op. Als je geen melkschuimer hebt, kan je dit doen door de melk enkele minuten flink te schudden in een glazen fles. Zorg ervoor dat je een handdoek rond de fles wikkelt of een ovenwant aandoet, want de fles kan flink warm worden.
Vul de tassen tot een 3-tal centimer onder de rand met de chocolademelk en vul aan met een scheutje opgeschuimde melk.
Bestrooien met een snuifje cacaopoeder en opdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s