Pikante pompoensoep

De ouders van Huisgenoot hadden dit jaar meer pompoenen dan ze zelf konden verwerken en dus kregen wij er 1 (gekuisd en wel!) mee naar huis.
Het originele plan was om er pompoenfrietjes mee te maken maar de pompoen was eigenlijk al in te kleine stukjes gesneden en dus ging ik op zoek naar een recept voor een pikante pompoensoep, omdat Huisgenoot niet zo’n fan is van traditionele pompoensoep.

Hieronder mijn versie (aangepast naar wat ik in huis had), goed voor 4 grote mokken soep

* 1 kg pompoen
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* tabasco
* 1,5 liter groentebouillon
* 1/2 eetlepel camodiaanse curry mengeling
* 1/2 theelepel kaneelpoeder
* 1 theelepel chilipoeder
* zout en peper naar smaak
* olijfolie
* gemalen kaas naar smaak. Ikzelf vind gemalen mozarella superlekker bij pompoen

Bereiding:

1. Verwarm een pot met de olfijfolie en doe er de in stukjes gesneden pompoen, ui en het teentje knoflook aan toe.
2. Laat alles enkele minuten stoven.
3. Kruid met peper, kaneel, curry en chilipoeder en een vijftiental druppels tabasco en laat even sudderen tot het aroma uit de kruiden vrijkomt.
4. Voeg dan de groentebouillon toe, breng aan de kook en laat een 20- tot 30-tal minuten doorkoken tot alle groenten gaar zijn.
5. Mix de soep tot ze smeuig is, voeg indien nodig meer groentebouillon toe als de pompoensoep te dik is naar je zin.
6. Laat de soep nog even doorkoken en kruid indien gewenst nog bij.

Serveer de soep in een grote soepbol waarin je eerst een handvol (of meer) gemalen kaas gegooid hebt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s