BGGD37: Coffee edition – brunch with Dolce Gusto

Regen en een afgesloten Zuidlaan houden mij niet tegen, dus vertrok ik gisteren een beetje vroeger dan origineel gepland voor de 37ste editie van de Brussels girl geek dinners. Na een kleine omweg via Aalst om een collega-girl-geek op te pikken, trokken we richting Brussel.
Ter ere van de lancering van de nieuwe Nescafé Dolce Gusto machine: de piccolo, werden we met 40 dames uitgenodigd bij Mmmh voor niet 1 maar 3 kookworkshops terwijl we naar hartelust konden genieten van de verschillende variëteiten uit het Dolce Gusto gamma.
Naast een winkel met 8000 producten, waaronder ingrediënten die je vaak maar moeilijk vindt, is er bij Mmmh ook de mogelijkheid om individueel (ideaal als cadeau) of in groep een kookcursus te volgen in de centrale ruimte in de winkel of in de meer intieme ruimte op de eerste verdieping. Naast de locatie in Brussel hebben ze in Antwerpen twee grote kookateliers en een zaal voor wijndegustaties, volledig gewijd aan de organisatie van culinaire evenementen voor groepen en bedrijven.

Bij aankomst konden we kiezen uit 3 kleuren schorten, waardoor we meteen in de 3 groepen voor de workshops ingedeeld werden. Moet ik er nog bij vertellen dat ik voor de paarse koos?
Na wat gebabbel en een korte inleiding door Clo, konden we aan de slag.
Als eerste was er een patiserie workshop waar we chocolade cookies, feuilletinehapjes met geitenkaas en honing en financieres met groene thee maakten. Ikzelf werkte mee aan de chocolade cookies en leerde dat het voor patiserie erg belangrijk is de ingrediënten correct af te wegen en dat chocolade maar vlak voor de koekjes klaar zijn mag toegevoegd worden om te vermijden dat hij verbrand en te bitter wordt.
Tijdens de tweede workshop maakten we frangipanetaart met appeltjes en kaastaart en tijdens workshop drie maakten we smoothies, waaronder eentje met een flinke scheut absint.
De meeste van de recepten zijn trouwens te vinden op de site van Mmmh, wel enkel in het Frans.

Na afloop van de workshops werd nog een kleine kookwedstrijd gehouden, waarbij het de bedoeling was om “echte” correcte roereieren te maken. Het team met het beste resulaat werd beloond met een extra goodiebag een Dolce Gusto glas en een doosje Ice Cappucino capsules.
Maar daarmee was het verwennen nog niet afgelopen, alle aanwezige Girl Geeks kregen een Dolce Gusto Piccolo machine mee naar huis en bovendien mochten we onze schort houden als cadeautje van Mmmmh!
Thuis ontdekte ik dan ook nog dat je, na registratie, bij de eerste bestelling via de online winkel ook nog een cadeautje krijgt: een doosje capsules gratis.

Mijn persoonlijke favoriet is de Latte Macchiato en ik denk dat de nesquick variant wel goeie punten zal scoren bij huisgenoot.
In afwachting daarvan scoorde ik in elk geval al goeie punten met de biologische sencha thee en de chili-caramel chocolade voor chocolademelk die ik voor hem meebracht.

Bedankt, Clo, voor alweer een zeer fijne BGGD!

Advertenties

One thought on “BGGD37: Coffee edition – brunch with Dolce Gusto

  1. […] This post was mentioned on Twitter by NESCAFÉ Dolce Gusto , zomermaantje. zomermaantje said: Schreef een blogstukje over #BGGD37 http://wp.me/pt0p3-a3 […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s