BGGD36: Subtlemob

Donderdagavond hadden huisgenoot en ik om 18.30u afspraak bij The Foodmaker in Gent met de anderen die zich voor BGGD36 ingeschreven hadden. Deze keer mochten we deelnemen aan de subtlemob die door de Vooruit georganiseerd werd in het teken van Almost Cinema naar aanleiding van het Filmfestival van Gent.

Nadat we ons met een soepje en een broodje een beetje konden opwarmen, kregen we een zeer interessante inleiding van Duncan Speakman (de creator van de subtlemob) en om 8u stip zetten we allemaal onze al dan niet subtiele MP3 speler op om 1 van de twee vooraf gedownloade tracks te beluisteren. Huisgenoot en ik luisterden naar de track Found.

We wandelden per 2, op de tonen van zeer dromerige, speciaal voor de gelegenheid gecomponeerde muziek, over de Korenmarkt, Graslei of Korenlei en voerden af en toe de opdrachten uit die een vrouwenstem ons opdroeg: onszelf bekijken in een etalage, lachen naar voorbijgangers, …
Daarnaast omschreef die vrouwenstem af en toe ook tafereeltjes die je hier en daar ook werkelijk om je heen tot leven kon zien komen.
Dat alles leidde tot een fabelachtige sfeer en een speciaal gevoel van verbondenheid.
De hele ervaring duurde een 33-tal minuten en eindigde met iedereen die (met een klein interval) begon te slowen, gevolgd door een spontaan applaus aan het einde.

Het was trouwens best wel leuk om de gezichten van de voorbijgangers te zien, die wel doorhadden dat er iets aan de hand was, maar er natuurlijk niets van begrepen.

Nadien zijn we nog tot aan de Vooruit gewandeld om daar een mooie lichtshow te zien van Pablo Valbuena (eveneens in het teken van Almost Cinema) vergezeld van een glaasje bubbels.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s