Guns N’ Roses in 13 puntjes

(want dat lijkt me nu eenmaal toepasselijker dan 10)

1. voor een concert in het Sportpaleis was het geluid vrij goed: zoals altijd stond het veel te luid, maar op gans de avond hoorden we maar 2 keer feedback. Beetje jammer dat ze overal nogal stevig wat echo op gezet hebben, want dat zorgde soms voor een nogal vuil en rommelig geluid.
2. de zaal was gevuld met een wel heel erg uiteenlopend publiek. Van pubers tot grootouders, al dan niet samen op stap zoals het groepje dat schuin voor ons zat.
3. we kregen een zeer geslaagde mix van oude en nieuwe nummers voorgeschoteld. Bij de oude nummers stond het Sportpaleis geregeld in vuur en vlam (de tribunes nog meer dan het middenplein).
4. tussen het niet altijd even toonvaste roepen, tieren en kreunen door, bewees Axl Rose tijdens “Don’t cry” dat hij toch ook een beetje kan zingen.
5. naast eigen werk, passeerden ook een cover van Pink Floyd en een cover van ACDC de revue
6. elk bandlid kreeg uitgebreid tijd voor een solo, terwijl Axl van kledijwissel deed, elke nieuwe outfit had ook een bijpassende hoed.
Vooral de “pink panter” gitaarsolo viel wel in mijn smaak.
7. de band had niet 1 maar 2 vleugelpiano’s mee, eentje voor de vaste pianist en eentje voor Axl als hij “November rain” speelt
8. de gitaristen waren duidelijk hun rilatine-pilletje vergeten nemen eerder op de avond. Niet alleen hupsten ze een hele avond vrolijk over het podium rond, de ene liep een rondje door het publiek (achterna gezeten door een hijgende securityman met de tong tot op de tenen) terwijl de andere een paar rondjes op en af het drumpodium deed.
9. dankzij de double neck gitaren van 1 van de gitaristen vroeg ik me plots af of alle double neck gitaren 1 fretless hals hebben, maar blijkbaar is dat een zeldzaamheid
10. ik ontdekte originele manieren om een sigaret vast te houden als je geen handen vrij hebt: ofwel steek je ze tussen de snaren van je gitaar, ofwel steek je ze in zo’n oorpiercing die eigenlijk een ring met een gat in is
11. het was een show met behoorlijk wat special effects, maar het vuurwerk, de rook en het vuur ondersteunden de muziek ipv te overstemmen. Alleen jammer dat de pyrotechnicus tijdens “Live and let die” een beetje sliep.
12. de mogelijkheid om gratis met de trams en bussen van DeLijn naar het Sportpaleis te reizen en de goede tramverbindingen vanop de P+R te Melsele en op LO zijn echt een plus
13. het feit dat je naast glas ook plastieken flessen aan de ingang moet afgegeven, zonder dat dit ergens aangeduid staat, is dan weer een minpunt en zorgde hier en daar wel voor wat wrevel.

Advertenties

One thought on “Guns N’ Roses in 13 puntjes

  1. Gudrun schreef:

    De solo’s zijn er vooral ook om Rose de kans te geven aan de zuurstoffles te gaan hangen, die onder het drumpodium staat. Zelf gezien, want ze zelf onder dat podium moeten gaan installeren destijds.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s