De avonturen van Maurice de Vis

Gisteren hadden we voor 1 dagje een nieuwe collega: Maurice de vis. (een verwijzing naar de vis uit de chocomousse reclame)
Een goudvis die vanuit de creche was meegekomen als vaderdagscadeau voor de man van een collega.
Persoonlijk vind ik zo een geschenk niet echt verantwoord, maar dat is een ander verhaal.

Toen hij bij ons toekwam zag hij er niet al te best uit: beetje vaal, hij zwom nogal scheef en de helft van de tijd lag hij op de bodem van zijn geïmproviseerde aquarium (een soort snoepbokaal die afgesloten kon worden om de vissen makkelijk thuis te krijgen) te zieltogen.
Gelukkig is onze Customer Service zeer diervriendelijk en dankzij onze gezamelijke inspanningen: cracottes verkruimelen om hem te eten te geven, extra water in zijn bokaal doen in de hoop dat het zuurstofrijker zou zijn, hem vangen en naar een grotere schaal verhuizen, op hem passen terwijl de collega in kwestie in vergadering was (hij zou maar eens uit die schaal moeten wippen), visseneten voor hem gaan kopen, … is hij veranderd in een mooi rode, enthousiast etende en rondzwemmende vis.

En omdat we eigenlijk wel spijt hadden dat we hem achteraf zouden moeten missen, hebben we met het grootste deel van de dienst zelfs nog een afscheidsliedje voor hem gezongen ;0p

En natuurlijk wilden we vanmorgen zodra ons collegaatje binnenkwam allemaal weten hoe het met onze 1-dags-ex-collega was.
Die had de reis naar huis blijkbaar goed overleefd en zwemt nu thuis vrolijk rond in een bokaal die wel voor vissen geschikt is.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s