The Rosegarden

Een vriendin van me zit in de jury van de Breugheltrofee van OPENDOEK: een initiatief om de verenigingen die erbij aangesloten zijn aan te zetten tot kwaliteitsbevordering en te wijzen op de middelen en mogelijkheden die daarvoor ter beschikking gesteld worden.
Zaterdag was het stuk The Rosegarden van Anton Klee gespeeld door KTV Trouw en Moed aan de beurt, en aangezien zij plots vervoer zocht, heb ik me als chauffeur aangeboden, want af en toe zo eens naar het amateurtoneel vind ik wel tof.

Het verhaal is vrij simpel: Madame Rose is de uitbaatster van “The Rose Garden” en de meisjes Ursula, Nathalie en Nina doen hun best om het hun mannelijke klanten zo aangenaam mogelijk te maken. Plots zakt Madame Rose in elkaar en iedereen is ervan overtuigd dat ze dood is. De meisjes zouden maar al te graag in “The Rose Garden” blijven werken, de inkomsten zouden dan volledig voor henzelf zijn, maar dat is alleen mogelijk als Madame Rose voor de buitenwereld nog in leven is. Een van hen heeft grandioos idee; een van de klanten, heeft als hobby het opzetten van vogeltjes… Uiteindelijk stemt hij in met het opzetten van madame Rose in ruil voor 20 jaar de diensten van de meisjes. Als dan blijkt dat ze niet dood is, gooit hij het met haar op een akkoordje: zij speelt 2 weken voor dood, zodat hij 2 weken zijn pleziertje heeft met de meisjes en in ruil deelt hij ook het bed met madame Rose omdat hij zo hard op haar overleden echtgenoot loopt. Natuurlijk zorgt dit voor de nodige problemen en gekke situaties, vooral wanneer blijkt dat hij na 2 weken helemaal niet van plan is zijn nieuwe leven op te geven.

Al bij al best wel grappig, met het nodige oog voor detail in de aankleding van de personages (de 3 typetjes die door de meisjes neergezet worden (schoolmeisje, goth chick en chique madame) worden in alle kledingwissels doorgetrokken, de mannelijke klant loopt er naarmate het stuk vordert meer en meer bij als een pooier, …), het decor (compleet met verlicht raam aan de buitenkant van de parochiezaal) als de muziek (allemaal liedjes over rozen).
Enige waar ik me echt aan gestoord heb is het gemaakte hoge stemmetje van het schoolmeisje.

En tijdens de pauze en na het stuk mocht ik meegenieten van de hapjes en drankjes die voor de jury voorzien waren voor tijdens de evualutie.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s