Guesthouse De Schildpad

Vorige vrijdag trouwde Huisgenoots zusje.
Aangezien we om half 10 afspraak hadden bij hen thuis in Kumtich, hadden we het idee opgevat om de avond te voren al richting Tienen te vertrekken en daar te overnachten. We zagen het namelijk niet zo zitten om al om 6u te vertrekken om te vermijden dat we ten gevolge van files te laat zouden toekomen.
Huisgenoots ouders, die met ons zouden meerijden, waren meteen gewonnen voor het idee. Sterker nog: als wij een locatie vonden om te overnachten, zouden zij betalen.

Onmiddellijk akkoord met dit idee vroeg ik raad aan mijn goede vriend Google, die me doorverwees naar de site van de stad Tienen waar ze een mooi overzichtje gemaakt hebben van alle overnachtingsmogelijkheden in de buurt.
Uit die lijst kozen zij guesthouse de schildpad te Kumtich waar, zo bleek later, ook het etentje na de plechtigheid zou plaatsvinden.

Het guesthouse is gelegen in een gerestaureerde herenhoeve en telt 4 kamers, elk smaakvol ingericht naar een bepaald thema.
Wij sliepen in de Toscaanse kamer, Huisgenoots ouders sliepen in de Vissers kamer.
We werden bij aankomst zeer hartelijk ontvangen en ondanks het late uur konden we nog van een hapje en een drankje genieten.
Na een heerlijke nachtrust werden we getrakteerd op een uitgebreid ontbijt met 2 soorten ontbijtgranen, broodjes, een heel assortiment hartig en hartelijk (“la vache qui rit” kaasjes) beleg, confituur en fruit en fruitsappen, koffie en thee naar believen.

Na een korte plechtigheid op het gemeentehuis van Tienen, trokken we voor het trouwfeest opnieuw naar het guesthouse, waar we in een klein feestzaaltje konden genieten van een overheerlijke menu, waarvan vooral de saus die door iedereen heel erg gesmaakt werd iedereen nog lang zal bijblijven (enkel de beleefdheid weerhield ons ervan collectief onze bordjes schoon te likken):

Aperitief met bubbels en fruitsap
*
Frisse pastasalade met bladspinazie, kappertjes en (voor zij zonder allergieën) scampi
*
Lentebouillon
*
Rundsneetjes met peterselieroomsaus en witloof
*
Dessertbordje

Als het niet zo ver zou zijn, zou ik er waarschijnlijk geregeld nog eens binnenwippen om lekker te gaan eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s