Zomermaans pikante chocoladesaus

De chocoladesaus was een groot succes.
Ook al had ik er bij het herschrijven van het recept wel voor gezorgd dat ik de chilipepers roosterde en in stukjes sneed, maar nergens ook daadwerkelijk in de saus smeet.
Dat vergetelheidje is ondertussen rechtgezet en dus smijt ik het recept gewoon hier voor wie er zin in heeft.

• 3 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
• 2 eetlepels rozijnen
• 2 chilipepers
• Eetlepel speculooskruiden
• Kippebouillonblokje
• 2 tomaten
• 50 g donkere chocolade
• Kleine ui
• Knoflookpoeder
• versgemalen zwarte peper
Verwijder de zaden en de zaadlijsten van de chilipepers en rooster ze in een pan zonder vetstof.
Laat de pepers afkoelen en snij ze in stukjes
Rooster de rozijnen eveneens in een droge pan en laat deze eveneens afkoelen.
Rooster de sesamzaadjes tot ze lichtjes kleuren en laat afkoelen
Tomaten wassen en in blokjes snijden
uiten snipperen ca. 3 minuten zachtjes fruiten
Tomaten, sesamzaadjes, rozijnen, speculaaskruiden, lookpoeder, chilipepers en een kippenbouillonblokje met 2 dl water aan uien toevoegen en saus ca. 5 minuten zachtjes laten koken
mix het geheel glad
Chocolade in kleine stukjes door saus roeren. Chocoladesaus ca. 5 minuten zachtjes laten koken en naar smaak bijkruiden met peper.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s