Zomermaans recept voor (niet zo) geslaagd alternatief douchen

Ingrediënten:

1 te wassen Zomermaan + bijhorend wasgerief
1 lavabo
1 bad
1 emmer
1 kapotte badkamer boiler
1 werkende keuken boiler
1 maatbeker of groot glas
1 te hoog opgehangen douchekop

Voorbereiding

Negeer de kapotte boiler en vul uw emmer tot iets onder de rand met heet water van de werkende keuken boiler met behulp van de keukenkraan.
Draag de emmer, bij voorkeur zonder heet water over de rand te laten klotsen, naar de badkamer en giet 1/4 van het hete water in de lavabo. Voeg badschuim, douchegel, … naar keuze toe en leng aan met koud water.
Kom even later tot de ontdekking dat ge te kwistig zijt geweest met het koude water en voeg nog een beetje heet water toe aan het mengsel.

Voeg bij de rest van het hete water in de emmer koud water uit de kraan, zodat dit water een aangename temperatuur heeft voor het wassen van het haar.

Bereiding

Was eerst de Zomermaan op traditionele wijze aan de lavabo.

Laat nadien de Zomermaan aan de badrand knielen, met haar hoofd boven de emmer en maak met de maatbeker de haren van de Zomermaan nat. Het is hierbij van belang zoveel mogelijk van het water terug  in de emmer te mikken, aangezien er voldoende water moet overblijven om het haar van de Zomermaan af te spoelen.

Zodra het haar van de Zomermaan voldoende nat is, kan u, op gebruikelijke wijze, overgaan tot het inzepen en inmasseren van de shampoo naar keuze. Laat de shampoo even intrekken en masseer nog een tweede maal.
Hierna kan u overgaan tot het afspoelen van het haar.

Voor het afspoelen giet u het inmiddels niet meer zo warme water uit de ondertussen nog maar halfvolle emmer (onderste boven hangend water in een emmer mikken is een kunst) met behulp van de maatbeker over het hoofd van de Zomermaan.
Wanneer de emmer leeg is en het haar nog steeds in semi-schuimige toestand is, probeert u eerst de te hoog opgehangen douchekop te pakken krijgen krijgt, waarbij u bij voorkeur probeert te vermijden in het bad te donderen of het douchegordijn naar beneden te trekken. Als blijkt dat de douchekop buiten bereik blijft, spoelt u de laatste restanten schuim aan de lavabo met ijskoud water uit het haar, waarbij u het niet nalaat het hoofd van de Zomermaan onzacht in aanraking te laten komen met de kraan, nadat ze schrikt van het voornoemde ijskoude water

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s